Kako učinkovito oglaševati s pomočjo bloga?

Ker je ena izmed temeljnih aktivnosti spletnega nastopa in oglaševanja, zraven spletne optimizacije, ravno skrb za učinkovito spletno oglaševanje, v tokratnem prispevku prikazujemo nekaj iztočnic, ki bodo prišle prav predvsem tistim, ki preko spleta želite nastopati s pomočjo bloga. Spodaj pojasnjujemo kako učinkovito oglaševati s pomočjo bloga.

kako učinkovito oglaševati s pomočjo blogaBloganje, nekateri aktivnost tudi pojmujejo kot vsebinski marketing, je aktivnost, katere nameni so lahko zelo različni.

V osnovi je bloganje nastalo kot priložnost za kreacijo vsebin, tako za tiste, ki preprosto ljubijo pisano besedo. Kasneje pa še kot priložnost za ustvarjanje vsebin v komercialne namene.

Bloganje v komercialne in podjetniške namene temelji na tem, da vsebine, ki jih objavljamo na podjetniškem blogu, zapisujemo tako, da so le te višje vidne v iskalniku Google. S preprostim namenom, da jih vidi čim več ljudi, posledično pa na podlagi vsebine, tudi naredijo kakšno od nam želenih akcij.

V osnovi je bloganje za komercialne namene, imenovano tudi seo bloganje, razmeroma enostavno. Kljub temu, da se zakonitosti na seo sceni iz dneva v dan, zelo spreminjajo in zaostrujejo.

Osnova seo bloganja in oglaševanja s pomočjo bloga (katerega cilj je pritegovati obiskovalce na naše spletne strani) je dobra analiza ključnih besed, kar pomeni, da vsebine za naše spletne strani, pripravljamo na tiste ključne besede, ki jih dejansko ljudje vtipkajo v Google.

Nobena dodana vrednost ni namreč, če pišemo o nečem kar ne zanima nikogar.

Zaradi tega je osnova vsakega seo bloganja (oz. vsebinskega spletnega nastopa) najprej analiza besed, preko katerih želimo biti v iskalniku Google prikazani med najvišjimi rezultati.

Ker pa ljudje v iskalnik vtipkujejo različne ključne besede (informativne besede, nakupne besede, ipd…) je dobro, če za učinkovito spletno oglaševanje s pomočjo bloga, znamo ločiti razlike med posameznimi besedami.

Na informativne besede (ki se ponavadi začnejo z vprašanji kdaj, kje, kako, zakaj,….) pripravljamo na blogu informativne vsebine, na nakupne ključne besede pripravimo opise produktov.

Na ta način skrbimo, da obiskovalci naše spletne strani, prispejo na vsako posamezno besedo, na njim ustrezno vsebino. Katere cilj je, da jih nadalje zanimira k naslednji akciji.

Oglaševanje s pomočjo bloga ima lahko različne pristope:

  • pišemo vsebine z namenom, da pritegnemo spletni promet (med vsebinami pa postavimo reklame, na katere želimo, da pritegnjen spletni promet, klika). V tem primeru govorimo o zaslužku preko adsense reklam.
  • na blogu lahko pišemo vsebine tudi z namenom, da ne samo pritegujemo promet, temveč, da prepričamo obiskovalce, da oddajo svoj elektronski naslov (na ta način pa si polnimo bazo prejemnikov naših sporočil. Le ta so lahko občasno povsem prodajna, sicer pa usmerjena v uporabno vrednost).
  • blog ustvarjamo zato, da pridobivamo nova povpraševanja. V tem primeru zasnujemo vsebine na blogu tako, da te neposredno nagovarjajo k oddaji zanimanja oz. povpraševanja – s čimer si izboljšujemo možnosti za pridobitev novega posla (preko interneta. Je pa pri tej metodi potrebno biti zelo pozoren na aktivnosti prodaje, ki z na novo pridobljenimi povpraševanji ustrezno komunicira (odzivnost, strokovnost, prijaznost, prodajne veščine,..)

Učinkovito oglaševanje s pomočjo bloga lahko ima več namenov.

Kako učinkovito oglaševati s pomočjo bloga?

Da konstantno uresničujemo kateregakoli izmed namenov bloganja, pa je treba zraven zgoraj naštetih možnosti, upoštevati še naslednje:

  • učinkovito oglaševanje s pomočjo bloga je edino tisto, ki je zastavljeno na dolgi rok. Skozi dlje časa namreč pisci vsebin na blogu pridobivajo več veščin, hkrati pa se z več vsebinami na blogi, krepi tudi kredibilnost in avtoritativnost spletne strani same.
  • s konstantnim ustvarjanjem spletnih vsebin in pisanjem bloga, krepimo tudi zaupanje, saj nas obiskovalci naše spletne strani začnejo dojemati kto disciplinirane in zaupanja vredne
  • s pisanjem vsebin na blogu (ter odzivom na njih) kmalu uganemo kakšne vsebine povzročajo kakšne odzive (deljenje vsebin, všečkanje vsebin, oddaja povpraševanja, prijava na e novice, itd…)

Kako začeti z blogom?

Oznake: kako učinkovito oglaševati s pomočjo bloga