Kaj je strokovni team building za podjetja?

Izraz team building ste verjetno že slišali, a vseeno malo obnovimo kaj je strokovni team building za podjetja. Kot pove že ime, se teambuilding programi izvajajo za podjetja, ki želijo za svoje zaposlene samo najbolje. V vsakem podjetju, organizaciji ali društvu, ljudje pogosto delujejo v timu. V vsaki skupini ali timu pogosto pride do trenj in medsebojni odnosi se bliskovito poslabšajo.

Če dodamo še stres na delovnem mestu in izgorelost zaposlenih, komunikacija med njimi kmalu ni več mogoča. Za reševanje konfliktov v podjetjih poznajo več strokovnih prijemov, a za dolgoročne uspehe in cilje podjetja, je potrebno poseči globje v razvojne procese skupine. Strokovni team building za podjetja prav tako poteka v obliki raznih vaj in team building iger, s tem da so te igre, za razliko od zabavnega teambuilding programa, bolj specifično usmerjene. Naročnik za strokovni team building za podjetja, so skoraj vedno vodilni iz organizacij ali podjetij, kjer imajo mogoče že dolgoletne težave z komuniciranjem med zaposlenimi. Takrat so team building igre usmerjene tako, da pri udeležencih dosežejo točno določene rezultate. Če je težava v komunikaciji ali motivacija zaposlenih, animator udeležence team building dogodka spretno popelje skozi program, tako, da vsi prisotni, sami pridejo do rešitve težave.

Kaj je strokovni team building za podjetja in kaj se udeleženci lahko naučijo?

team building za podjetja

Strokovni team building za podjetja vedno vodi usposobljen trener, ki pozna psihologijo timskega dela in je usposobljen za motiviranje zaposlenih in jih zna skozi igre, kjer je vključenih čim več čutil, pripeljati do tega, da znajo sami med sabo reševati konflikte in si postaviti konkretne poslovne in osebne cilje. Sam potek strokovnega team buildinga je odvisen od namena dogodka, a organizator dogodka ima vedno vnaprej pripravljen potek dela. Pri pravilno in kvalitetno izvedenem strokovnem team building-u, je izredno pomembno, da udeleženci med sabo diskutirajo in izražajo svoje mnenje in ideje. Mnoga podjetja lahko iz svojih izkušenj, ki so jih pridobila z izvajanjem team building dogodkov, prikažejo mnoge pozitivne učinke in spremembe pri delovanju tima.

Viri:

Team building

novice-press. com