Si želita poroke na prostem? Izberita poroko na prostem!

Poroka na prostem – vajina prva izbira. Odlično sta se odločila! Pa vendar, pot od tu naprej ne bo lahka. V Sloveniji je vedno več poročnih lokacij, ki ponujajo tako imenovano poročno slavje pod milim nebom. To nas seveda veseli! A če semo še nekaj let nazaj izbirali med velikimi grajskimi dvoranami in podobnimi halami, se danes želje mladoporočencev spreminjajo.

Poroka na prostem je postala sinonim za sproščeno poroko. Z veliko manj omejitvami kot poroke v notranjih prostorih, ki smo jih vajani. 

 

poroka-na-prostem

 

Tudi lokacije za poroko na prostem pa so si med seboj precej različne: nekatere so registrirane kot poročni prostor, spet za druge boste potrebovali dovoljenje lastnika. Nekatere že ponujajo tudi streho v bližini, za druge boste vso opremo morali poskrbeti sami. 

 

Tako kot so si različne lokacije, tako smo si različni tudi ljudje in imamo drugačne želje, zahteve. Prav zato je prav, da imamo na tržišču več izbire. Ki nam, roko na srce, včasih izbiro olajša, včasih tudi oteži. A ostanimo, pozitivni.

 

Poglejmo si katere so ključne prednosti poroke na prostem, zakaj izbrati poroko pod kozolcem in zakaj je kmetija na Lanišah primer dobre poročne lokacije.

Preberite še: Simbolni pomen, ki ga izaža vaš šopek rož

 

 3 ključne prednosti poroke na prostem

 

 

poroka-zunaj

 

  • Svež zrak. 

Pozabite na težko dihanje, vonjave prepotenih sosedov in neomejeno gibanje. Tega na poroki na prostem ni! Kako fino, kaj? To je prednost številka 1. Saj veste, kako to gre, poroka je lepa, če je na njej dobra energija. No. To vendar velja za vsak dogodek, srečnje. In strinjali se boste, da svež zrak dobro vpliva na naše počutje – torej dobra energija zagotovljena.

 

  • Širša paleta dekorativnih možnosti obreda

To ste verjetno že slišali, kaj? Namreč vsak aranžer porok bo raje pristal na dekoracijo poroke zunaj kot v zaprtih prostorih? Ker? Ker dekoracija zunaj dopušča več svobode, več umetniškega pristopa, več kreative in več oblik. Obred zunaj zaživi v čisto drugi luči kot tisti v zaprtih prostorih.

 

  • Bose noge in sproščenost

Če po čem slovi poroka na prostem je to sproščenost. Po domače bi rekli, da je vse manj zategnjeno. Tako naše telo kot naše misli. In še fotografije obreda so veliko lepše. Atmosfera bolj romantična in zaljubljena. Še ste že po naravi bolj na free, potem vam še za čevlje ni treba skrbeti. 

 

Poroka pod kozolcem

 

Možnosti za poroko na prostem je, kot smo že omenili, več. Lahko jo izpeljeta čisto v svoji organizaciji, lahko pa izbereta že “postavljeno” lokacijo na prostem. 

Hit zadnjih nekaj let zagotovo je poroka pod kozolcem. Se sliši priročno? No, to tudi je. In s tem geslom se ponaša tudi marsikatera poročna lokacija, ki nudi prostor za poroko pod kozolcem. 

 

poroka-pod-kozolcem

 

Na lokaciji, ki ponuja poroko pod kozolcem boste ponavadi imeli na razpologo več obrednih prostorov za civilno poroko. Slavje pa se po nato preselilo pod kozolec. Dobra stan tovrstnih lokacij je ta, da boste v vsakem primeru varni pred vremenskimi nevšečnostmi. Če dežuje, se pač preprosto vse preseli pod kozolec in dodatnih skrbi ni.

 

Poroka pod kozolcem je res fina izbira, če si ne želita beliti glave po nepotrebnem. In razmišljati o tisih nepotrebnih, “kaj pa v primeru” momentih, ki si jih na poroki vsekakor ne želimo! 

 

Poročna lokacija Kmetija na Lanišah

 

Ena takšnih poročnih lokacij, ki ponuja poroko pod kozolcem je Kmetija na Lanišah. Ta se nahaja v osrčju cerkljanskega hribovja, ponaša se s prelepimi razgledi. Zgodba kmetije pa je vredna svojega imena. Veliko generacij je poskrbelo, da se je kmetija ohranila in da še danes stoji mogočna in trdna. Čeprav se je njena glavna dejavnost spreminjala, pa je le ta vedno poskrbela, da so mladi ostali pri hiši in kmetijo ohranjali pri močeh oz. jo s svojimi idejami še bolj oplemenitili. 

 

kmetija-na-lanisah-6

 

Tekom toplih poletnih mesecev je to zelo priljubljena poročna lokacija. Zato poskbita, da si svoj termin slavja priskbita dovolj zgodaj. Na voljo imate kar tri možnosti poročnega obreda, poročno slavje pa lahko do jutra traja pod kozolcem!

 

Priporčamo. Fina poročna lokacija.