Poskrbite, da boste imeli Android na domačem TV sistemu

Vam odgovarja priročnost in uporabnost uporabniškega vmesnika na pametnem telefonu in tabličnem računalniku? Zato se verjetno sprašujete: zakaj tudi moj ponudnik tv sistema ne more ustvariti nečesa z enako eleganco in funkcijami. Zato je morda čas, da poskrbite, da boste imeli Android na domačem TV sistemu.

Android na domačem TV sistemu

Android na domačem TV sistemu

Obstaja nekaj načinov, da boste imeli Android na domačem TV sistemu. A vse metode imajo svoje prednosti in slabosti.

Google TV

Metoda, ki jo ponuja Google, je Google TV (1). Google TV poganja operacijski sistem Android (2), ki je zasnovan posebej za velike zaslone.

Slabosti: cena okrog sto dolarjev in navzgor, je relativno visoka. Če pa ste navajeni na veliko število aplikacij, boste morda razočarani. Za Google TV obstaja omejeno število aplikacij.

Povezava TV aparata s pametnim telefonom

Alternativa je priklop pametnega telefona na televizor. Za takšno povezavo bo verjetno potreben nakup mini-HDMI kabla. Pripomočke in aplikacije za pametne telefone boste sicer imeli na voljo vse, vendar lahko naletite na težave z ločljivostjo. Lahko pa pri uporabi pametnih naprav pride to težav, ker ne omogočajo potrebne izhodne ločljivosti, za zato se na zaslonu lahko prikaže precej slaba kakovost slike.

Tablični in mini računalniki

Z enakim mini HDMI kabelom ali (v redkih primerih s klasičnim kablom HDMI normalne velikosti), priključite tablični računalnik na televizor.

Lahko pa kupite namenski mini računalnik z Android operacijskim sistemom

Priporočam uporabo naprave, ki se priključi preko USB priključka. Prednost takšnega sistema je predvsem, da je poceni. Zaradi načina priključitve ni potrebnih nobenih dodatnih kablov, omogoča pa uporabo tudi vseh aplikacij, ki so na voljo tudi v telefonih in tabličnih računalnikih z Android operacijskim sistemom.

Več: Television network types

Kako pristopiti k projektu?

Ugotovite, ali vaš televizor omogoča priključitev USB naprave in katere so ločljivosti, ki jih lahko predvaja. Večina trenutnih televizorjev ima možnost prikaza HD s 1280 x 720 piksli ali Full HD s 1920 x 1080 piksli. Lahko se sicer zgodi, da nekatere aplikacije delujejo in izgledajo dobro, nekateri pa tudi ne.