Kakšne so značilnosti dobrih spletnih strani?

Ali veste kakšne so glavne značilnosti dobrih spletnih strani in kako mora delovati spletna stran, da je prijazna uporabnikom?

Vsekakor mora biti spletna stran, ki je tržno usmerjena, dobro odzivna in spretno integrirana v naš posel. Kaj vse mora vsebovati resnično dobra spletna stran, si preberite v naslednjem članku, za več informacij pa priporočamo ogled spletnih strani, ki so izdelane res dobro.

Kaj so glavne značilnosti dobrih spletnih strani?

Ko nekomu zaupamo izdelavo spletne strani, moramo vsaj približno vedeti, kakšne so lastnosti kakovostnih spletnih strani.

Prav tako moramo vsaj okvirno predložiti predloge celostnega koncepta, obliko, barve, jezik, navigacijo in namen spletne strani. Samo tako bo naša nova spletna stran resnično služila svojemu namenu in bo postala naše najbolj priljubljeno delovno orodje.

Učinkovita spletna stran nam mora nuditi možnost, da z njo uspešno pridobivamo nove obiskovalce in posledično nove poslovne partnerje ali kupce. Prav tako mora imeti spletna stran lep izgled, ter biti uporabna na vseh napravah.
Primer takšne je spletna stran podjetja Steklarstvo Breg, katerega osnovna dejavnost je, kot že ime pove, izvajanje klasičnih steklarskih storitev. So pa specializirani tudi za: kuhinjska stekla z motivi po želji, po meri izdelane tuš kabine, različne izvedbe steklenih vrat, steklene stopnice, ograje in nadstreške
Tukaj moramo posebno pozornost posvetiti mobilnim telefonom, saj vse več uporabnikov spleta dostopa preko njih.
Ko izrazimo glavne želje, kakšen naj bo glavni dizajn naše spletne strani, se moramo posvetiti temu, kako bomo z njo upravljali.
Med značilnosti dobrih spletnih strani, vsekakor spada enostavna in pregledna uporaba!
Kaj nam pomaga še tako lepa spletna stran, če moramo za vsako spremembo besedila, akcije ali slike, čakati svojega programerja?
Ne samo da naše delo ta čas stoji, običajno moramo vsak poseg v program tudi plačati.

Primer resnično dobro izdelane spletne trgovine Topizbira.si

Topizbira.si je slovenska spletna trgovina, ki se ukvarja s prodajo ovitkov za telefon. Njihovi ovitki za telefone so v trgovini razdeljeni po blagovnih znamkah (SOny, Huawei, Samsung,…), hkrati pa imajo obiskovalci spletne trgovine možnost posamezne etuije za mobije, po tem, ko izberejo blagovno znamko telefona za katerega iščejo ovitek za telefon, ovitke raziskovati in pregledovati še po posameznih modelih telefonov (npr. za samsung imamo galaxy note modele ovitkov, pa galaxy s, galaxy a, itd…). Enako velja za vse ostale blagovne znamke telefonov.

Na prvi strani je trgovina izdelana tako, da ponuja še ponudbo in prikaz najnovejših telefonskih ovitkov, pa tudi priporočila (glede na najbolj prodajane modele ovitkov) in tudi aktualne akcije ovitkov. Da je spletna trgovina Top_Izbira.si res dobro izdelana, govori tudi to, da je povsem prilagojena prikazu na mobilnih napravah, hkrati pa tudi hitra za nalaganje na spletu.

Resnično dobra spletna stran nam mora omogočati samostojno delo!

Podjetništvo se ves čas spreminja, prav tako mora tudi naša spletna stran ves čas slediti spremembam in napredku.
To pomeni, da moramo spletno stran ves čas osveževati, dodajati nove akcije in ponudbe, dodajati nove slike, blog zapise in na njej objavljati vse, kar je pomembno za naš posel.
Če imamo na naši spletni strani postavljeno spletno trgovino, je še toliko bolj pomembno, da lahko stran urejamo sami.
Dodajanje novih artiklov, spreminjanje cen, nove ponudbe in akcije…Vse to ne more čakati, pač pa je potrebno tekoče delo opraviti ažurno in v doslednem času. (a)
Za boljšo verodostojnost naše spletne strani moramo objaviti tudi osnovne informacije, kdo smo, kje se nahajamo in seveda kontaktne podatke. Uporabniki spleta so previdni in vsekakor bolj zaupajo spletni strani, kjer je na vidnem mestu predstavljen lastnik podjetja ali spletne strani. (b)

To je samo del predlogov, kakšne so značilnosti dobrih spletnih strani. Največ se naučimo sproti, z rednim delom na spletnih straneh in  s spremljanjem rezultatov. Ter tudi samo optimizacijo spletne strani.