Apple watch pasovi

Pametne ure so vedno bolj in bolj popularne, saj pripomorejo k temu, da so njihovi uporabniki še bolj direktno povezani s svetom in medmrežjem. Prav tako so pametne ure odličen način za merjenje vseh dnevnih športnih dejavnosti in beleženje vseh zdravstvenih meritev.

Prav zaradi teh razlogov je uporabnikov, ki kupujejo in uporabljajo pametne ure iz dneva v dan vedno več, ker pa se z vsakim dnem povečuje število prodanih pametnih ur, se povečuje tudi število prodane dodatne opreme.

Tako se poleg ur vedno bolj prodajajo tudi paščki za ure. Paščkov za ure je ogromno, vendar pa more biti nadobudni kupec zelo previden, saj je potrebno paziti na naslednje dve stvari.

Prvič. Vsi pasovi niso enakih širin, za to ne ustrezajo na vse pametne ure. Pred nakupom je potrebno biti previden in preveriti kateri paščki so primerni za njihovo pametno uro. V večini primerov poznamo 3 različne širine (širin je lahko več, vendar so te tri najbolj standardizirane): 18 mm, 20 mm in 22 mm. Na kar je potrebno biti še dodatno pozoren je to, da imajo lahko isti modeli ure različne premere (isti model ure ima lahko 40 mm premera ali 44 mm premera) zaradi česar se lahko razlikuje tudi širina pasu.

Drugič. V večini primerov imajo pametne ure standardiziran način vpenjanja paščkov. Pri takem sistemu je samo vpenjanje enostavno in ure so kompatibilne s široko paleto različnih pasov. Vendar pa se lahko zgodi, da je način vpenjanja specifičen za tisti model ali znamko ure. Kot primer specifičnega načina vpenjanja so Apple watch pasovi, ki imajo lasten sistem, prav tako so po tem znane nekatere Garmin ure. V takih primerih je potrebno biti prav tako zelo previden, da slučajno kupec ne kupi napačnega pasu, pasovi sami pa so specifično narejeni za tisto uro in jih ni mogoče uporabljati na nobeni drugi.

V kolikor bodoči kupec upošteva zgornji zapis, je verjetnost, da bi ponesreči kupil napačni pas za uro zelo majhna, saj bo predvidel večino možnih težav.