Nenavadne svetovne team building lokacije

Medtem ko se dejavnosti team buildinga pogosto izvajajo v »običajnih« prostorih, kot so konferenčne dvorane ali hoteli, se nekatera podjetja odločijo, da bodo svoje dogodke popestrila in jih gostila na bolj nenavadnih lokacijah. Vendar pa je pomembno poudariti, da je uspeh team building dogodka odvisen od izbire primerne lokacije, ki ustreza ciljem in željam udeležencev. Preden se odločite za lokacijo, se prepričajte, da ustreza vašim potrebam in pričakovanjem, ter da bo nudila ustrezno podporo pri izvedbi vašega team building dogodka. Če vas zanima kaj je team building za podjetja, si preberete članek v linku.

Poglejmo nekaj primerov team building lokaciji

Zapuščena mesta (mesta duhov): skupno raziskovanje zapuščenega mesta duhov lahko spodbudi timsko delo in sodelovanje, hkrati pa ponuja edinstveno, srhljivo vzdušje.

Ledeni hoteli: ti neverjetni objekti, ki so v celoti narejeni iz ledu in snega, so nepozabna kulisa za dejavnosti team buildinga, saj spodbujajo ekipe k povezovanju in reševanju problemov v okolju pod ničlo.

Podvodne restavracije: z organizacijo team buildingov v podvodni restavraciji lahko udeleženci med sodelovanjem pri projektih in izzivih doživijo povsem nov svet.

Vulkanski otoki: ekipe se lahko povežejo med raziskovanjem vulkanskih pokrajin in sodelovanjem v izzivih ali delavnicah na prostem z edinstveno kuliso aktivnega vulkana.

Poleti z ničelno gravitacijo: ekipe lahko z aktivnostmi team buildinga na krovu letala z ničelno gravitacijo izkusijo vznemirjenje breztežnosti, medtem ko skupaj delajo na nalogah in izzivih.

Starodavne ruševine: pri organizaciji team buildinga med starodavnimi ruševinami, kot so majevski templji ali rimski amfiteatri, se lahko spodbudita ustvarjalnost in občutek skupne zgodovine.

Glamping v puščavi: razkošno kampiranje v puščavi je edinstvena priložnost, da se ekipe povežejo in rešujejo probleme, medtem ko so potopljene v okolje, ki je hkrati izziv in mir.

Katere so pa adrenalinske team building lokacije v Sloveniji? Preberite si članek v linku.

Ste za ekstremno? Podjetja, ki iščejo resnično ekstremne in pustolovske izkušnje team buildinga, se lahko odločijo, da bodo svoje dogodke gostila na nekaterih najbolj zahtevnih in oddaljenih lokacijah na svetu.

10 ekstremnih team building lokaciji za team building

 1. Bazni tabor na Mount Everestu; Nepal: že sam pohod do baznega tabora najvišjega vrha na svetu je fizično in psihično zahtevna izkušnja, ki lahko spodbudi timsko delo, vztrajnost in tovarištvo.
 2. Antarktika: raziskovanje zamrznjene celine lahko ekipi omogoči enkratno izkušnjo in priložnost, da se poveže, medtem ko se sooča s težkimi in negostoljubnimi razmerami.
 3. Amazonski deževni gozd; Brazilija: raziskovanje največjega deževnega gozda na svetu z raznovrstnimi divjimi živalskimi vrstami in zahtevnim terenom lahko preizkusi sposobnosti preživetja in prilagodljivost ekipe.
 4. Nacionalni park Dolina smrti, Kalifornija: v tem ekstremnem puščavskem okolju v Kaliforniji imajo ekipe priložnost sodelovati pri premagovanju vročih temperatur, obsežnih peščenih sipin in razgibane pokrajine.
 5. Območje Černobila, Ukrajina: raziskovanje zapuščenih območij, ki obkrožajo zloglasno jedrsko nesrečo, je lahko strašljivo in edinstveno ozadje za dejavnosti team buildinga, osredotočene na reševanje problemov in komunikacijo.
 6. Puščava Sahara; Maroko: večdnevni pohod s kamelami ali ekspedicija s štirikolesniki po največji vroči puščavi na svetu lahko preizkusi vzdržljivost, navigacijske sposobnosti in sposobnost sodelovanja v ekstremnih razmerah.
 7. Otočje Svalbard; Norveška: to oddaljeno norveško ozemlje, ki leži v Severnem ledenem oceanu, ponuja priložnosti za team building, kot so vožnja s pasjo vprego, vožnja z motornimi sanmi in pohod po ledeniku v resnično ekstremnem okolju.
 8. Slapovi Iguazu, Agrentina: v bližini dih jemajočih slapov Iguazu, ki se nahajajo na meji med Argentino in Brazilijo, lahko organizirate team building dogodek, ki vključuje rafting, spuščanje po vrvi ali raziskovanje okoliškega deževnega gozda.
 9. Veliki koralni greben; Avstralija: v tem obsežnem podvodnem ekosistemu ob avstralski obali lahko potapljanje ali snorklanje izboljša sposobnost komuniciranja in sodelovanja ekipe, hkrati pa doživimo neverjetno lepoto morskega sveta.
 10. Puščava Atacama, Čile: ta čilska puščava, znana kot najbolj suh kraj na zemlji, ponuja edinstvene pokrajine in ekstremne pogoje, v katerih se lahko ekipe povežejo med opazovanjem zvezd, deskanjem na pesku ali terenskimi pustolovščinami.
 11. Arena za bikoborbe, Španija: si vaša ekipa upa med bolj ali manj nemirne bike v pravo Matadorsko areno?

Te ekstremne team building lokacije potiskajo ekipe do njihovih meja, krepijo močne vezi in skupni občutek dosežka, hkrati pa preizkušajo njihove sposobnosti komuniciranja, reševanja problemov in prilagodljivosti v zahtevnih okoljih. Si upate? Organizacijo team buildinga lahko prepustite profesionalni team building agenciji, ki za vas pripravi team building program za posamezno destinacijo, tako v Sloveniji, kot za team building program na Hrvaškem.