Motorna olja: pogosta vprašanja kupcev

Motorna olja: pogosta vprašanja kupcev in odgovori

Motorna olja in vsi rezervni avtodeli online na enem mestu. Hitra dostava originalnih in kvalitetnih avtodelov. Strokovna pomo─Ź in svetovanje. kruno.si

motorna olja in avtodeli kruno.si
motorna olja in avtodeli kruno.si

    Ali lahko mešamo motorna olja ?

Da, lahko me┼íamo motorna olja razli─Źnih viskoznosti in sestav. Vedno naj bo to samo v posebnih situacijah, ko nimamo mo┼żnosti dolivanja z enakim oljem kot je v motorju. Pri me┼íanju vedno > poru┼íimo< in spremenimo potrebno kvaliteto in sestavo, najve─Źkrat zmanj┼íamo mazalne lastnosti, ki so priporo─Źene in predpisane za dolo─Źene vrste motorjev. Ve─Źina mineralnih in sinteti─Źnih olje se dobro me┼ía, ne priporo─Źamo pa me┼íanja, ─Źe ni nujno potrebnop

    Ali lahko mešamo menjalniška olja ?

Menjalni┼íka olja vedno kontrolira, doliva ali menja serviser. Odlo─Źitev prepustimo njemu.

┬á ┬á Ali lahko me┼íamo hladilno teko─Źino ÔÇô antifriz ?

Odgovor je treba poiskati v┬á navodilih ali pri mehaniku. Praviloma odsvetujemo me┼íanje razli─Źnih antifrizov, oziroma hladilnih teko─Źin. Dolivamo z destilirano vodo. Priporo─Źamo vedno uporabo priporo─Źenega ali predpisanega antifriza. ┼Żivljenjska doba tesnil, cevi, hladilnika in ostalih delov je odvisna od pravilne izbire in uporabe.

 

┬á ┬á Ali lahko me┼íamo zavorno teko─Źino ?

Priporo─Źamo takoj┼íen pregled na servisu┬á

  • Ugotoviti vzrok
  • Odpraviti napako
  • Prepustiti strokovnjaku izbiro olja

    Katero viskoznost naj uporabim ?

Viskoznost je za uporabo v na┼íem delu Evrope najmanj pomemben dejavnik, ker so klimatske razmere tak┼íne, da dopu┼í─Źajo mo┼żnost uporabe katerekoli ve─Źnamenske viskoznosti. Pri odlo─Źitvi se posvetovati s prodajalcem ali serviserjem, predvsem pa upo┼ítevati priporo─Źila proizvajalca. Praviloma lahko uporabimo vsako viskoznost ve─Źnamenskega olja ( primer 10W40,5W30,5W40).

 

┬á ┬á Ali lahko uporabimo sinteti─Źno olje za vsak motor ?

Sinteti─Źno olje naj nebi pri─Źeli uporabljati po dolgotrajni uporabi mineralnega olja. Mineralna olja starej┼íe generacije so v ve─Źletni dobi obratovanja pustila razne obloge in usedline.┬á Sinteti─Źna olja novih generacij imajo mo─Źne detergente, ki izpirajo in ─Źistijo. Ta proces ni priporo─Źljiv zato svetujemo uporabo enakega tipa motornega olja predvsem z enakimi odobritvami.

 

Motorna olja za vse blagovne znamke vozil, konkuren─Źne cene, proizvedeno v EU.

Motorna olja CASTROL
Motorna olja castrol