Kateri so najdražji ovitki za telefon?

Ko gre za zaščito naših pametnih telefonov, se pogosto obrnemo na ovitke, da jih zaščitimo pred praskami, udrtinami in padci. Tako kot v vsaki industriji, je tudi pri telefonskih ovitkih tako, da se poleg »navadnih« cenovno dostopnih ovitkov, na trgu pojavijo ekstremno dragi ovitki, namenjeni le za petičneže. Lahko so narejeni s pomočjo modnih oblikovalcev, zaradi katerih so že sami po sebi dragi, ali imajo le nekaterega izmed luksuznih materialov, kot so zlato in diamanti, ki lahko stanejo na tisoče eurou. V tem članku si bomo nekatere izmed najdražjih ovitkov za telefone, ki so trenutno na trgu. Ne glede na to, ali ste navdušenec nad tehnologijo ali si samo radi privoščite malo razkošja, te ovitki za telefon vas bodo zagotovo navdušili.

Ovitek za telefon Gresso Magnum – 550€

Verjeli ali ne, začeli bomo z ovitkom, ki je najcenejši med najdražjimi, zanj boste odšteli okrog 550€. Izdelovalec je podjetje Gresso, ki slovi po izdelavi luksuznih sončnih očal iz titana. Ovitek ima notranjo prevleko iz prožnega, visoko odpornega TPUja in ponuja več kot le lepoto in eleganco. Ponuja zaščito z zunanjo lupino, izdelano iz titana razreda 5, za dodatno moč in vzdržljivost. Zagotavlja vam zaščito, ki jo potrebujete in stil, ki si ga zaslužite.

Torbica za telefon Chanel Quilted Iridescent Caviar – 2.000€

Torbica za telefon modne hiše Chanel, je narejena iz pravega usnja z notranjostjo, podloženo s tkanino. Na spletu se prodaja kot »Chanel Classic Phone Case Pouch Quilted Iridescent Caviar«. Njen prelivajoče se moder dizajn iz prešitega usnja, je takoj prepoznaven, poudarjen z zlatim okovjem in skromnim logotipom Chanel na sredini. Prešito usnje uporablja usnjene kose, sešite skupaj okoli druge tkanine, ki se uporablja kot izolacijski material, kar mu daje tisti puhast občutek, ki ga ima prešito usnje. Je mehkejši in močneje oblazinjen kot običajno enodelno usnje, zato daje ovitku za telefon, kot je ta, veliko izolacije in zaščite. Spletna trgovina Rebag prodaja na svojem spletnem mestu to torbico za ceno 2000€, vendar se lahko različne barve na poprodajnem trgu prodajo tudi za 3.000€.

Torbica za telefon Louis Vuitton x Nigo Flap – 3.150€

Dvojna torbica za telefon Louis Vuitton x Nigo Flap, je torbica namenjena za nošenje preko rame. Torbica je prevlečena platnena torbica, podložena s črno tkanino in z okovjem zlate barve. Etui je nastal v sodelovanju med luksuzno modno hišo Louis Vuitton in japonskim umetnikom Nigom. Izdan je bil v njihovi liniji 2021 in je vključeval naramnico z monogramom. Torbico lahko uporabljate kot torbico za telefon, ali pa kot navadno naramno torbico v katero lahko spravite nekaj drobnarij. Za to torbico lahko pričakujete, da boste plačali nekaj več kot 3000€.

BRIKK ovitki za telefon 250€ – 75.000€

Oblikovalci Brikk iz Los Angelesa so leta 2017 predstavili svojo kolekcijo Lux iPhone X Ingot, ki je povzročila veliko navdušenja. Linija je vključevala Ingot 108, poimenovan po svojih 108 gramih 22K zlata, in Ingot 250, poimenovan po… uganili ste 250 gramov 22K zlata in zrcalno polirano zadnjo površino. Tako so narejene tudi ostale linije njihovih ovitkov, ki so pogosto okrašene z luksuznimi kovinami in dragimi kamni. Vsak od teh čudovitih kosov je bil ročno izdelan v Brikksovem najsodobnejšem laboratoriju v Los Angelesu z možnostmi prilagajanja. BRIKK prodaja tudi same telefone in jih obdaja z več dragimi kamni, vključno z žadom, dragulji in meteoritom. Rezultati so nekateri najdražji telefoni na svetu kot je Lux iPhone XS Max Royal Jade Edition, ki stane 3 milijone dolarjev. Poleg etuijev in telefonov blagovna znamka ponuja tudi druge luksuzne predmete, kot so žične in brezžične slušalke, ure in modne dodatke.

Ovitek za telefon Buccellati – 200.000€

Znamka Buccellati je bila ustanovljena leta 1919 in je v svojem času ustvarila številne ekstravagantne modne kose, vključno z uhani, diamantnimi manšetami in drugimi dodatki. Oblikovalka Lucrezia Buccellati je debitirala s tem dragim ovitkom za telefon na sejmu v Baslu v Švici, ki slovi po svojih luksuznih urah in dodatkih za telefone. Edinstvena zasnova tega 200.000€ ovitka temelji na sončnih ilustracijah Leonarda da Vincija. Zasnova zvezdnega izbruha je narejena iz drobnih vzorcev diamantov, ki to pozlačeno ohišje dajejo ekstravagantni vrednosti.

Ovitek z zmajem in pajkom Anite Mai Tan – 816.000€

Za odvisnike od pametnih telefonov, ki želijo za svoj ovitek porabiti več kot 800-krat več, kot za svoj telefon, je na voljo ovitek Dragon and Spider. Ta ovitek, ki ga je ustvarila Anita Mai Tan, je bolj kot kos nakita kot ovitek za telefon ali karkoli drugega. Narejen je iz 32-karatov pravih diamantov in se po ceni kosa z dragimi zaročnimi prstani, avtomobili in hišami. Kanadska oblikovalka nakita je trenutno lastnik in glavni oblikovalec za AlGems. Oblikovala je vse od dekanterjev za vino do luksuznih peresnic. Ta ovitek pa je bil del dobrodelne dražbe za pomoč mladim z nizkimi dohodki pri šolskih stroških.

Ovitek Call of Diamond – 2.500.000€

Ovitek za telefon Call of diamond  – Alexander Amosu je trenutno najdražji ovitek za telefon na svetu. To bleščeče ohišje iz 18-karatnega zlata in obdano z natančno 6127 diamantov. Vsak tehta 85 g samo v dragih kamnih, vključno z 51,29 karata diamantov. Vsi diamanti so kakovosti VSS1 IF, brezhibne barve in blazinastega reza. Alexander Amosu je sicer tudi blagovna znamka luksuznih etuijev za telefone, ki jo je ustanovil Alexander Amosu, nigerijsko-britanski poslovnež. Blagovna znamka je znana po svojih edinstvenih in zapletenih dizajnih, ki so pogosto izdelani iz dragocenih materialov, kot so zlato, diamanti in eksotično usnje. Ovitki za telefon Alexander Amosu veljajo za statusni simbol, cene pa se začnejo pri nekaj tisoč dolarjih.

Viri:

http://www.brikk.com/