KAJ SO INFOGRAFIKE IN KAKO JIH DOBIMO? + 1 ORODJE ZA IZDELAVO INFOGRAFIKE

KAJ SO INFOGRAFIKE IN KAKO JIH DOBIMO? + 1 ORODJE ZA IZDELAVO INFOGRAFIKE

Vas zanima, kaj so infografike in kje jih dobiti? Ali poznate ta občutek, ko se lotite razumeti eno stvar ali princip že veliko časa in enostavno NE GRE? Kot da naši možgani ne bi bili narejeni za to, da bi se s to tematiko sprijateljile.

Potem pa pride do vaših rok enostavna infografika in kar na ekrat je vse kristalno jasno. Ena slika, ki pove v trenutku več kot tisoč besed! To so infografike.

infografike

Vas zanima več? Potem pa preberite ta članek in na koncu boste mogoče sami eno infografiko naredili! Obljubljamo – ni tako zahtevno, kot se mogoče zdi!

Torej:

KAJ SO INFOGRAFIKE?

Infografika je vizualizacija podatkov, kot so kolutni in stolpčni diagrami in omogoča razumljiv pregled teme. Infografika uporablja  presenetljive in privlačne vizualne podobe za hitro in jasno sporočanje informacij. Je pogosto del celostne grafične podobe podjetja.

infografike učinkovito ugrabijo pozornost bralca / potencialne stranke in jo ne pustijo. S svojo privlačnostjo pomagajo našim spletnim vsebinam spodbujat obiskovalce k nadaljevanju in vzpostavljanju odnosov. Ampak ne samo to. Glavna naloga infografik je predanje informacije na razumljiv “ljudski” način, tako, da informacija ne bo pozabljena.

ZAKAJ SO INFOGRAFIKE TAKO ZELO POPULARNE?

Infografika ima veliko prednosti in lahko naštejemo ogromno razlogov za njihovo uporabo. Tukaj le par od njih:

  • infografike so učinkovite – dobro narejena infografika bralcu ohrani veliko časa in verjemite, da bo to oceni.
  • z infografikami boste lažje razložili tudi zahrevnejše informacije
  • omogoča pregledno primerjati različne možnosti/mnenja, poglede…
  • povečanje ozaveščenosti o temi

KAKO DOBIM SVOJO INFOGRAFIKO?

Obstaja več tooljev s kateimi lahko naredite infografiko, danes pa bomo omenili en, ki danes kraljuje nad ostalimi – Canvo.

Canva je spletna stran, ki vsebuje ogromno templatov ter posameznih elementov, pisav, fotografiji… Na spletni strani Canve lahko v par minutah naredite zaželjeno infografiko v kakršnemkoli formatu. Program je v osnovi brezplačen, če pa boste naskočili na plačljivo verzijo, odpre vam vrata do ogromnega števila vsebin – v Canvi praktično ni nič ne mogoče. 

Ali smo vam pomagali? Boste probali lastno infografiko? Za pomoč lahko vedno pokličite podjetje Pro Marketing!