Ashwagandha lahko pomaga pri celostnem zdravju

Ashwagandha lahko pomaga pri celostnem zdravju

Znanstvene študije kažejo, da lahko ashwagandha lahko pomaga pri številnih boleznih. Kljub temu znanstveniki ne vedo veliko o tem, kako se zelišče odziva v človeškem telesu. V večini dosedanjih študij so bili uporabljeni živalski ali celični modeli, kar pomeni, da znanstveniki ne vedo, ali se bodo enaki rezultati pokazali tudi pri ljudeh.

Ashwagandha lahko pomaga zmanjšati stres in tesnobo.

Ashwagandha lahko pomaga pri zmanjševanju stresa. Znanstveniki pravijo, da blokira pot stresa v možganih z uravnavanjem kemičnih signalov v živčnem sistemu.

Številne nadzorovane študije so pokazale, da lahko olajša simptome pri ljudeh s stresom in anksioznimi motnjami. V 60-dnevni študiji 64 oseb s kroničnim stresom so v skupini, ki je prejemala dodatek ashwagandha, poročali o povprečno 69-odstotnem zmanjšanju anksioznosti in nespečnosti v primerjavi z 11 % v skupini, ki je prejemala placebo. V drugi šesttedenski študiji je 88 % tistih, ki so jemali ashwagandho, poročalo o zmanjšanju anksioznosti v primerjavi s 50 % tistih, ki so jemali placebo.

Ashwagandha lahko pomaga zmanjšati raven kortizola.

Kortizol je znan kot stresni hormon, saj ga nadledvične žleze sproščajo kot odziv na stres in ob prenizki ravni sladkorja v krvi. Na žalost lahko v nekaterih primerih raven kortizola postane kronično povišana, kar lahko vodi v povišano raven sladkorja v krvi in povečano kopičenje maščob v trebuhu.

Študije so pokazale, da lahko ashwagandha pomaga zmanjšati raven kortizola. V eni od raziskav s kronično obremenjenimi odraslimi je bilo pri tistih, ki so dodajali ašvagando, znatno večje zmanjšanje kortizola v primerjavi s kontrolno skupino. Pri tistih, ki so jemali največji odmerek, je bilo povprečno 30-odstotno zmanjšanje.

Ashwagandha lahko pomaga pri lajšanju simptomov depresije

Čeprav ta trditev ni bila temeljito preučena, več študij kaže, da lahko ashwagandha pomaga pri lajšanju depresije.

V kontrolirani 60-dnevni študiji 64 odraslih, ki so bili pod stresom, so tisti, ki so dnevno jemali 600 mg visoko koncentriranega izvlečka ašvagande, poročali o 79-odstotnem zmanjšanju velike depresije, medtem ko se je v skupini s placebom ta stopnja povečala za 10 %. Vendar je imel le eden od udeležencev te študije v preteklosti depresijo. Zaradi tega je pomen rezultatov nejasen.

RETINOL

Mehča površino kože in gladi gube.
Retinol s postopnim sproščanjem je molekula, ki v kožo dostavlja čisti retinol z učinkom proti gubam.
Postopno sproščanje retinola omogoča, da koža prejme velik korektivni odmerek in hkrati ohrani toleranco.

Izdelki z retinolom pomagajo zmanjšati videz izraznih linij in gub ter gladijo strukturo kože. Poleg tega delujejo tudi na kožo in zmanjšujejo starostne pege. Formula, ki združuje čisti retinol in retinol s postopnim sproščanjem, je oblikovana za optimalno učinkovitost in toleranco tudi za občutljivo kožo.

RUTINA PROTI STARANJU

Koncentrirana nega z retinolom vsebuje edinstven kompleks čistega retinola in retinola s postopnim sproščanjem, ki koži zagotavlja koncentriran odmerek za optimalno učinkovitost in toleranco tudi pri občutljivi koži. Čisti retinol je znan kot ena najučinkovitejših aktivnih sestavin za odpravljanje znakov fotostaranja: izrazitih gub in starostnih peg. Postopno sproščanje retinola pomaga povečati korektivni učinek proti staranju, hkrati pa upošteva prag tolerance občutljive kože.

Klinična realnost fotostaranja.

Dermatologi se strinjajo, da je staranje kože posledica kombinacije notranjih in zunanjih dejavnikov:

Genetski dejavniki, ki povzročajo naravno endogeno staranje, za katero je značilno upočasnjeno obnavljanje celic. To je nepovraten pojav. Endogeno staranje se kaže v suhi koži, površinskih gubah, izgubi čvrstosti in globokih gubah v dermisu.
Tako imenovani eksogeni okoljski dejavniki pospešujejo ta proces.
Glavni dejavnik je izpostavljenost soncu, sledita tobak in stres.

Ti agresorji, ki se razlikujejo od posameznika do posameznika, spodbujajo nastajanje prostih radikalov, ki so odgovorni za oksidativni stres, ta pa povzroča degeneracijo celic.
Ta stres, povezan z izpostavljenostjo soncu, povzroča fotostaranje, obliko prezgodnjega staranja, ki prizadene vse plasti kože.

Globoke gube, neenakomeren ten kože, prezgodnje starostne pege. Občutljiva koža.
Čisti retinol je znan kot ena najučinkovitejših aktivnih sestavin za odpravljanje znakov fotostaranja.
Formula za koncentrirano nego vsebuje edinstven kompleks čistega retinola in retinola s postopnim sproščanjem, ki kožo oskrbuje v koncentriranem odmerku.
Korektivni učinek proti staranju upošteva prag tolerance kože.