Poročna zabava

Kako narediti vajino poročno zabavo bolj osebno?

Sta bila že na dosti porokah in se vama zdi da je poročna zabava prav na vseh bila identična. Kot poročni fotograf vama bom svetoval katere so včasih tudi čisto majhne stvari, ki lahko vajino poroko naredijo dosti bolj osebno!

Bodita pozorna na detajle

Vsaka poročna zabava je zgodba zase. Jaz sem jih fotografiral že preko 200 pa še vseeno moram povedati, da še nisem doživel ene zabave podobne prejšnji ali naslednji. Nekateri se odločijo, da bo njihova poročna zabava zunaj na odprtem. Spet drugi se raje odločijo za bolj varno izbiro in si organizirajo poročno zabavo v poročni dvorani. Nekaterim je všeč živa glasba, nekaterim ansambli, nekaterim band, nekaterim tuja glasba, nekaterim domača. Spet nekateri pač uživajo v tem, da imajo na svoji poročni zabavi DJja, ki lahko ima najširši spekter glasbenih zvrsti.

Vsekakor pa poročna zabava ni odvisna le od glasbe. Pomembno je tudi kako je okrašeno plesišče. Kakšno lokacijo sta izbrala in kakšno dekoracijo sta postavila tudi na mize še pred večerjo. Kajti vsekakor je večerja najboljši uvod v odlično poročno zabavo.

Poročni detajl so tudi unikatni kotički z barmenom ali pač alkoholni kotiček. Tudi sladek kotiček ali kotiček za otroke. Pa mogoče tudi spominski kotiček kjer vama lahko svati napišejo kaj lepega v spominsko knjigo ali pustijo prstne odtise na družinskem drevesu. Veliko je možnosti najpomembneje pa, da si vidva izbereta tisto, ki je pravilna za vaju.

Vse te detajle bo poročna fotografija zajela in jih za vaju shranila za vedno. Vajino pa je, da ustvarita detajle, ki bodo samo vajini in bodo z vama za vedno!

porocna-zabava (2)

Pripravita osebne zahvale za vajine goste

Če si vzameta nekaj ur časa lahko pripravita prav za vsakega gosta oziroma družino na vajini poroki osebno zahvalno kartico. Na večini porok vidimo zahvale, ki so identične ena drugi in so tam le zato ker je takšna pač navada. Pa se vama ne zdi, da bi bilo lepo, da bi svojim staršem napisala drugačno zahvalo kot kolegom iz študija? Ko bosta enkrat začela pisati bosta videla, da sploh ni težko napisati kaj osebnega iz vaše skupne poti. Je pa to veliko bolj osebna in predvsem prijetna poročna zahvala.

Če sta se unikatno pripravila za vajin dan, če sta prostor unikatno okrasila, če sta otroke obleka v unikatna otroška oblačila in če sta povabila svate, ki so za vaju nekaj posebnega potem vama ne bo težko napisati tudi unikatnih zahval!

Napišita osebne govore

Poročna zabava vedno zajema tudi slavnostne govore. Odlično je tudi če imata ženin in nevesta govor. Še bolje pa je če imata osebne govore. S tem mislim na to, da imata govore v katerih se posvetita eden drugemu. V njih lahko vključita tudi kakšne pripetljaje iz vajine dosedanje skupne poti, ki bodo nasmejali vse svate. Lahko pa se odločita tudi za možnost poročnih govorov, ki bodo namenjeni prav vajinim svatom. Tudi to je odlična izbira s katero bosta pokazala prav vsakemu povabljencu kako vesela sta, da je z vama na vajin poročni dan!

Še vseeno pa ne pozabita, da je poročna zabava namenjena tudi plesu in sproščenemu minglanju. Torej ne pišita predolgih govorov, ker bodo sploh najmlajši hitro postali naveličani. Tako bosta hitro izgubila njihovo koncentracijo in z njimi tudi njihove starše in stare starše itd… Tako bosta izgubila pozornost določenega dela svatov in govori  več ne bodo tako zanimivi.

Torej govori naj bodo kratki jedrnati in razgibani. Mogoče začnita s čem smešnim, da si pridobita pozornost svatov. Potem pa lahko malce mešata čustvene zgodbice s smešnimi vložki!

porocna-zabava (1)

Naredita foto zid za norčave fotografije

Vsaka poročna zabava potrebuje foto zid. Ker bo dogajanje ob foto zidu poživilo čisto vsako poročno zabavo in ustvarjen bo še en kotiček, ki bo povsem drugačen od ostalega dogajanja na zabavi. Sama najbolje poznata svoje svate in vesta kaj vse si želijo in kaj jih bo nasmejalo. Lahko vključita smešne napise ali pač brke in ostale norčave dodatke za fotografiranje. Lahko se fotografirate s polaroidnim fotoaparatom in tako za mnogo svatov dodate še en element, ki jim bo zanimiv. Vsekakor lahko z foto zidom vajina poročna zabava pridobi kotiček, ki bo zanimiv. Vama pa bo pridelal fotografije ob katerih se bosta lahko nasmejala še velikokrat J

Preskočita tradicionalno in ustvarita svojo tradicijo

To je nasvet, ki ne bo poživil le vsako poročno zabavo ampak tudi vsako poroko. Tradicije so lepe in jim je tudi lepo slediti. Nikakor pa to ni nujno in obvezno za lepo poroko. Če vama tradicionalno ni blizu si ustvarita svojo družinsko tradicijo. Ustvarita si nekaj kar bo samo vajinega in mogoče bodo čez leta to vajini otroci prevzeli in nadaljevali. Bodita unikatna, bodita iskrena in predvsem bodita vidva, ker le tako se boste čisto vsi res imeli odlično na vajini poročni zabavi!

porocna-zabava (3)